woensdag 10 april 2013

Cupcakes maken + versieren


Dit is het basisrecept voor cupcakes
Ingrediënten, op kamertemperatuur voor het beste resultaat: (voor 12 cupcakes)Basis cupcake
  • 125 gram zachte boter
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 125 gram kristalsuiker
  • 2 eetlepels melk
  • 2 grote eieren
Verwarm de oven voor op 170 gr. Celcius (afhankelijk van je oven) en plaats de papieren vormpjes in de bakplaat.
Snij de boter in blokjes en mix dit tot een gladde massa. Voeg daarna de eieren en de melk toe. Tenslotte voeg je het bakmeel en de suiker toe en klop je het geheel gedurende 3 minuten tot een egaal, luchtig beslag.
Vul de vormpjes iets meer dan de helft en bak de cupcakes ongeveer 20 minuten in de oven. Dit is afhankelijk van je oven en kan dus verschillen. Controleer met bv een satéprikker of deze droog uit de cake komt wanneer je deze in het midden hebt gestoken.
Nu kan het versieren beginnen!

Versiering
Cupcakes versieren kun je op verschillende manieren doen.
Toppingtoef

Toppingtoef ziet er al snel feestelijk uit en is simpel te maken. Vul een spuitzak met topping en spuit een mooie toef op de cupcakes. Je kunt de topping iets steviger maken door iets meer boter toe te voegen! Natuurlijk kun je de toef nog versieren met eetbare decoraties, zoals glitters, pareltjes of andere versiersels en decoraties. Pas de smaak van de topping aan op de smaak van je cupcake.Icing

Icing maak je zelf met icingpoeder. Hierdoor kun je variëren in de dikte van de icing. Hou je het iets vloeibaar, dan kun je de cupcake ermee insmeren en omdat het niet direct droogt kun je het nog versieren met eetbare decoraties, door het er in te drukken. Ideaal als je met kinderen cupcakes wilt versieren! Heb je een stevige icing dat kun je er decoraties of sierrandjes mee opspuiten. Maak je er bijvoorbeeld mooie bloemetjes mee op bakpapier en je laat dit minstens een dag drogen, dan heb je harde bloemetjes om je cupcakes mee te versieren.
Fondant versieren

Voor het versieren van een cupcake met fondant of marsepein zijn de mogelijkheden eindeloos. Er zijn hulpmiddelen verkrijgbaar, zoals o.a. cutter plungers en reliefmatjes. Maar je kunt de versiersing natuurlijk ook zelf boetseren met deze eetbare klei.





Liefs Sanne < 3


0 reacties: